homokpuszta3

Nagybajom-Homokpusztán kigyulladt egy kis ház pénteken reggel fél hétkor. A böhönyei önkéntes tűzoltók értek elsőként a helyszínre. A nagybajomi önkéntesek és a kaposvári tűzoltók  is vonultak. Az egyik helységben egy férfi holttestét találták meg a kiégett szobában. A tűz keletkezésének okát szakértő vizsgálja. Az idős asszony visszafeküdt, és a fejére húzta a paplant a füst miatt. Elaludt, reggel ébredt fel. Akkor ment át a szomszédba. Segítségért kiabált.

homokpuszta

Információink szerint az épületben egy 80 éves hölgy és 50 év körüli fia lakott. Az idős hölgy nem sérült meg.

homokpuszta2

Sírva fogadta stábunkat Cseke Jánosné. Az idős nőt éppen a nagybajomi rendőrőrsről hozták vissza, ahol kihallgatták a tűzről. Az idős édesanya elmondta: este még beszélt a fiával, teát is főzött neki és magának. Tévéztek, majd lefeküdtek. Éjfél körül nagy füstre ébredt az idős asszony, de a fejére húzta a takarót. Hajnalban ment segítségért a szomszédba. Balogh Irénék háza majd 50 méter távolságban volt az égő épülettől. Hiába siettek a szomszédok, a nagy füst miatt nem tudtak bejutni az ajtón. Oltani sem tudtak, mert állításuk szerint a kerti csap befagyott. Ők hívták a tűzoltókat.

homokpuszta1

Az 54 éves férfi az ágyában dohányzott, emiatt csaptak fel a lángok. A szomszédok megpróbáltak volna oltani, de a kerti csap befagyott. A tűzoltókat hívták. A kaposvári a nagybajomi és a böhönyei egységek oltották el a lángokat.

- A tűz keletkezésének oka vizsgálat alatt van. Erre a kollégák intézkedést tettek - mondta Róth Zoltán szolgálatparancsnok.

A szomszédok szerint nem vetette meg az italt sem. A marcali tűzvizsgálók igyekeznek feltárni a tűzeset körülményeit. Az idős asszony egyedül maradt a házban, a fia szobája teljesen kiégett. Ki fog rajtam segíteni?, kérdezte sírva. A nagybajomi önkormányzat támogatásában bízik. Többször betörtek hozzá, ezért támasztotta a fejszét az ajtóhoz, de ezentúl egyedül nehezen tudja majd megvédeni magát és birtokát, mondja.

 

Címkék: Homokpuszta, szaértő, Nagybajom, tűzoltó, tűz, kék hírek