Egy asszonynak a teljes fizetését elvitte a betörő. Előbb az ajtót feszegette, majd az ablakon mászott be. Látszik a nyoma. A tolvajnak még a lábnyoma is látszik a szomszéd kertben. Az asszony nem akarta, hogy az arcát mutassuk, mert fél.

- December eleje óta Füreden nagyon sok házba betörtek. 200 méteres körzeten belül mi vagyunk az ötödikek. Minden héten megismétlődik. A kert felől jönnek a betörők, készpénzt visznek, műszaki cuccot nem. Bántani még senkit sem bántottak, de félünk, hogy arra is sor kerül - mondta az asszony.

A településrészi önkormányzat vezetője és kaposvári országgyűlési képviselője szerint legalább 10 házba betörtek az utóbbi hetekben.

- A legfontosabb egy közösségen belül, mikor a személy- és vagyonvédelem nem teljesül, az emberek nem érzik biztonságban magukat, akkor sürgősen lépni kell, ezért kérjük Kaposvár rendőrkapitányát, hogy erősítse meg a járőrözést Kaposfüreden - mondta Dr. Heintz Tamás országgyűlés képviselő.

A rendőrök azt mondják: nemcsak Kaposfüreden, hanem az egész városban és a megyében is megnőtt a betörések száma. Tavalyelőtt Somogyban 2100 ilyen bűncselekményt regisztráltak. Tavaly már több mint 2700-at. A kaposvári kapitányság területén tavalyelőtt több mint 600 betörés volt, tavaly már 800-nál is több. Ráadásul tavaly a betöréseknek csupán 14%-át sikerült felderítenie a rendőröknek.

- Támadó jellegű bűnüldözést fogunk végrehajtani, ami abból áll, hogy minden erőnket arra összpontosítjuk, hogy ezeket az elkövetőket elkapjuk. Minden szándékunk az, hogy megállítsuk az ilyen jellegű bűncselekményeket. Fokozott rendőri jelenlét lesz a városban, és a lakók ezt érzékelni fogják - mondta Koncz Katalin a kaposvári rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Tavaly inkább a hétvégi ház betörések száma szaporodott meg Kaposváron. Két bandát elfogtak a rendőrök, idén is arra készülnek, hogy felszámolják a bűnözői csoportokat.

Címkék: Heintz Tamás, Koncz Katalin, Kaposfüred, betörés, rendőrség, kék hírek