ellenorzes5

A feltételezés szerint tűz keletkezett az iskola épületének északnyugati szárnyában lévő számítógép szaktantermében, ahonnan a tűz továbbterjedt a könyvtárszobába és az első szint feletti tetőrészre valamint a második emeleti tanteremre. A füst elárasztotta az első és második emeleti folyosót és a lépcsőházat. A „tűz” észlelését követően a pedagógusok megkezdték az épület kiürítését, a nebulók fegyelmezetten vonultak az iskola focipályájára. A létszámellenőrzés során kiderült, hogy 13 diákot és a mentést végző felnőttek közül 2 főt nem találnak.

ellenorzes4

A tűzesethez a kaposvári, dombóvári és nagyatádi tűzoltók nyolc tűzoltóautóval, összesen harmincan vonultak. Az oltási munkákkal párhuzamosan az épületből légzőálarc használatával kimentették a bent rekedt személyeket, akiket a tűzoltók a kaposvári polgári védelmi kirendeltség vezetőjéhez kísértek adategyeztetés és egészségállapot felmérés miatt. Ezt követően a kirendeltség-vezető a gyerekeket átadta az iskola igazgatójának.

ellenorzes3

A gyakorlat célja a tűzoltásvezetői illetve a tűzoltói készenléti állomány felkészültségének, tűzoltási és műszaki mentési tevékenységének, ismereteinek ellenőrzése volt oktatási létesítményben keletkezett tűz oltásánál. Ezen kívül az érintett intézmény dolgozóinak a kiürítéssel kapcsolatos munkájának vizsgálata.

ellenorzes2

ellenorzes1

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: Berzsenyi Dániel Iskola, tűzoltóság, tűz, Kaposvár, kék hírek