Az eset még 2008. májusában történt, ám a két áldozat maradványaira csak 2009 végén találtak rá a balatonlellei lápban. A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint az elkövető, a balatonboglári F. Sz. Attila, aki egy budapesti lakásban 2-2 lövéssel végzett két budapesti férfivel, majd holttestüket feldarabolta, maradványaikat Balatonlellére vitte és a nádasba dobta. A NNI nyomozott az ügyben, ám úgy tudni, az esetet lezárták, és hamarosan vádemelési javaslattal adják át az ügyészségnek. A gyanú több emberen elkövetett emberölés és lőszerrel, lőfegyverrel visszaélés.

A gyanúsított férfi jelenleg más bűncselekmények miatt kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az eset nagy rémületet keltett annak idején Balatonlellén, amikor a feldarabolt holttesteket megtalálták 2009. november 18-én a balatonlellei lápban, a Vágóhíd és a Petőfi utca közelében. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai lezárták a környéket, és hosszú hetekig nem adtak információt a történtekről, bizonytalanságban tartva a környékbelieket.

darabolós

Aztán lassan kiderült: egy 38 éves és egy 39 éves óbudai férfit maradványait találták meg, a két vállalkozó 2008. májusában tűnt el. Kocsmáik voltak, a médiában is dolgoztak, díszleteket gyártottak. A rendőrség megnevezte a feltételezett gyilkost is, akinek a társaságában utoljára látták őket. F. Sz. Attila akkor vált hírhedtté, amikor tíz éve egy budapesti órás megölése miatt állt bíróság előtt, de akkor bizonyítékok hiányában felmentették.

Egy lenyúlt kokainszállítmány miatt kellett a két férfinek meghalnia, állította a sajtó. A hvg. hu korabeli információi szerint egy dél-amerikai kokainszállítmány után nem fizettek. Ezzel vívták ki külföldi bűnözők haragját. A kokain tulajdonosai vérdíjat tűztek ki a fejükre, F. Sz. Attila pedig bérgyilkosságot vállalt, jelent meg akkoriban a sajtóban. Állítólag néhány millió forintért. Egy másik verzió szerint a drogdíler F. Sz. Attila tartozott az áldozatainak, de fizetés helyett meggyilkolta őket.

Az élettársán keresztül ismerte az áldozatokat, a gyilkosságot megrendelő megbízóval pedig egy korábbi előzetes letartóztatása során ismerkedett meg a sitten. Eltűnésük napján találkozott a két férfivel. Agyonlőtte, majd orvosi műszereivel feldarabolta áldozatait. Ebben volt gyakorlata, ugyanis boncmesterként is dolgozott egy ideig. A holttesteket a szülei balatonlellei házához közel eső területen rejtette el, itt jól ismerte a környéket. Ezután Belgiumba utazott, ám gyakran hazalátogatott. A nyáron lebukott a határon, 5 kiló marihuána volt nála. Emiatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Közben derítették fel a gyilkosságokat a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. A nyomozás lassan göngyölítette fel az ügy szálait. A rendőrök munkáját nehezítette a gyanúsított makacs tagadása. F. Sz. Attila az idegenlégiót is megjárt, kemény fickó. Amellett nem buta: állítólag grafomán, találmányai is vannak. Nincs könnyű dolga annak a nyomozónak, aki szóra akarja bírni.

Ezért különleges taktikával faggatták a nyomozók a lellei darabolós gyilkost, mert az idegenlégiót is megjárt gyanúsított rendkívül csavaros észjárású.  Az áldozatok filmdíszleteket készítettek. Nekik tartozott a tettes, aki kábítószerdíler volt. 5 kiló marihuána miatt nyomoztak utána. Úgy tudjuk: a rendőrök novemberben a gyilkos mobiltelefonjának cellainformációi alapján jutottak el a holttestekhez.

A 40 éves F. Sz. Attila tíz éve vált hírhedtté, amikor egy budapesti órás meggyilkolása miatt állt bíróság előtt. Akkor nem volt elég bizonyíték arra, hogy ő ölte meg a tehetős órásmestert. Felmentették, a férfi pedig 35 milliós kártérítést követelt az államtól.

Amikor felmerült, hogy köze lehet a kettős gyilkossághoz, elismerte, hogy üzleti kapcsolatban állt az áldozatokkal. Azt sem tagadta, hogy a lakásán járt a két férfi, de azt igen, hogy köze lenne az eltűnésükhöz. A rendőrök érdeklődése elől F. Sz. A. Belgiumba költözött, de sűrűn látogatott haza Magyarországra. Az egyik beutazása során a határon lebukott: 5 kiló marihuánát akart becsempészni. Emiatt bünetetőeljárást indítottak ellene.

A rendőrség szerint alapos a gyanú, hogy F. Sz. A. meggyilkolta a két férfit, feldarabolta őket pesti lakásán, majd a tetemeket Lellére szállította autón. A balatonboglári férfi szülei közel laktak a lellei mocsárhoz, ahol a hullákat megtalálták.

Címkék: elrejtette, feldarabolta, nádas, gyilkosság, kék hírek