Gyilkosa kedden állt a Somogy Megyei Bíróság előtt. Önvédelemre hivatkozott. Az ügyben különösen védett szemtanúkat is kihallgattak, akik féltek a tettestől. A tárgyalótermet rendőrök is vigyázták.   

Halált okozó testi sértés bűntettével vádol az ügyészség egy 32 éves kaposvári férfit, mert agyonütötte haragosát. A sértett itavaly egy júliusi délután barátjával és annak húgával italozott, nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak. A sértett részegen délután 15 órakor a donneri gyalogos felüljáró Petőfi téri végénél haladt a barátaival, amikor szembetalálkozott a vádlottal.

Az ittas fiatalember szóváltást kezdeményezett ellenfelével, egymást szidták, majd lökdösődni kezdtek. A barát és a húga választotta szét őket. A vádlott távozni akart, de a sértett verekedésre hívta, és a feje felé ütött. A 32 éves férfi ekkor dühös lett, ököllel szájon vágta a haragosát, és mellkason rúgta. A sértett a lejáró korlátjának tántorodott, a szája vérezni kezdett. A vádlott ezután a felüljárón várakozó barátnője felé indult. A megütött fiatalember azonban utolérte, és a kezében tartott kulcsával karcolásos sebzést ejtett a félmeztelen vádlott hátán.

A 32 éves férfi erre megfordult, és újabb ütést mért ellenfele arcára. Az ittas sértett hanyatt esett, tarkóját a lejáró érdesített felszínű beton aljzatába ütötte, és eszméletét vesztette. A verekedés győztese látta, hogy ellenfele súlyosan sérült, de elment a barátnőjével a helyszínről. A mentősöknek ugyan bejelentést tett álnéven arról, hogy egy ember elesett, és a felüljárón fekszik. A barát és a húga hívtak mentőt a sértetthez, aki a kórházba szállítása után a harmadik napon meghalt az ápolás ellenére. Agysérülése végzett vele, a kisagyi mandulái az öreglyukba ékelődtek az ütéstől.

Rendőrök is vigyázták a tárgyalóterem környékét. A két család között ugyanis fenyegetések is elhangzottak. A meghalt férfi szülei azóta gyászolják a fiukat. Tapsonyiné Gyuláné sírva nyilatkozott a Kapospontnak. Elmondta, hogy nem bírják feldolgozni gyermekük elvesztését:
-Nem bírom feldolgozni. A testvérei sem tudják. Így kelljen valakinek meghalnia...Látja, hogy tökrészeg, és akkor agyonüti meg agyon rugdossa!- intett a gyilkos felé.  
A gyilkos volt barátnője is ott volt a felüljárón. Azóta fél a vádlottól:
-Tibor valamiért bepöccent rájuk, visszament, vagyis visszafordult, és onnantól kezdődött az egész-vallotta a bíróságon.
Kedden különösen védett tanúkat is kihallgattak. Egy boltos szemtanúja volt a történteknek, de csak a vádlott távollétében mert vallomást tenni. Más tanúk azonban nem jöttek el, és újabb orvos szakértőt is meg akar hallgatni a bíróság, utána hozhat ítéletet.   


Címkék: kék hírek