A razzia néhány napon belül indul. Somogyban 17 diszkó működik. Ezeket a tűzoltóság is folyamatosan ellenőrzi. Az utóbbi években három helyen találtak szabálytalanságot, és egyszer ki kellett üríteni egy kaposvári szórakozóhelyet, mert többen voltak benn a megengedettnél.
Szombat este tragédia történt egy budapesti szórakozóhelyen: a túlzsúfolt discóban menekülés közben életét vesztette 3 fiatal lány. Kaposvár polgármestere ma elrendelte a város összes szórakozóhelyének azonnali ellenőrzését.

Répás Orsolya sajtószóvivő elmondta: az önkormányzat szakemberei a szakhatóságokkal együtt fogják végigjárni az érintett szórakozóhelyeket és ha bárhol, bármilyen szabálytalanságot tapasztalnak, azonnali hatállyal bezáratják azt.

Pánikot nemcsak 3 ezer ember tud kelteni, hanem 500 is - mondja az egyik legnépszerűbb kaposvári disco üzemeltetője. Szombaton például itt is telt ház volt. A tulajdonos azonban mindent megtesz a vendégek biztonságáért. 3 menekülési útvonaluk is van.  
Brunnerné Varga Tímea, a P21 diszkó üzemeltetője elmondta: náluk például  úgy alakították ki a helyiséget, hogy ha bármilyen probléma adódna, akkor is néhány másodperc alatt az utcára mehessenek a vendégek.

Somogyban 17 disco működik. A legnagyobbak Siófokon. Nyáron több tízezer fiatal bulizik itt. Éppen ezért a tűzoltóság folyamatosan ellenőrzi ezeket a helyeket. Az elmúlt években 3 alkalommal találtak szabálytalanságot - mondja a megyei katasztrófavédelmi igazgató. Heizler György azt az esetet idézte fel, amikor az egyik helyen bezárták a vészkijáratot, lelakatolták az üzemeltetők. Elsősorban azért, hogy ne tudjanak besurranni idegenek. Ez szabálytalan, ezért komoly bírságot róttak ki rájuk. A másik két helyen kisebb adminisztratív problémát tapasztaltak. Az elmúlt években tűz is egyszer volt egy diszkóban, közel húzták a függönyt a világításhoz, ami kigyulladt, de komolyabb baj nem történt.


Címkék: diszkótragédia, szabálytalanság, ellenőrzés, kék hírek