A vasúti síneken átvonuló szarvascsordával ütközött a Somogy Inter City vonat reggel a Tolna megyei Pincehely és Tolnanémedi között. A vonat eleje és alja sérült meg, így nem tudta tovább folytatni az útját, ezért a Tenkes IC-t küldték az utasokért, akik több mit egy órát várakoztak. Dombóváron egyesítik a Somogy IC-t  a Pécsről induló Tubes IC-vel, s egy szerelvényként megy tovább Budapestre.

- A sérült vonat Tolnanémedibe még el tudott jutni, onnan egy Pécsről induló vonattal vitték tovább Budapestre a 60 utast. Személyi sérülés nem történt az ütközés során - tájékoztatott Imre Lászlóné a MÁV Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóságának kommunikációs vezetője.

Egyik olvasónk elmondása szerint a kaposvári állomáson körülbelül 20 személy szállt fel a vonatra. A szabályok szerint a MÁV értesítette az érintett vadásztársaságot. Imre Lászlóné elmondása szerint az állatok vonulási, táplálék keresési időszakában gyakrabban előfordul ilyen jellegű baleset.

A Tolnanémedi Vadásztársaság területén történt a baleset. Információink szerint négy szarvast ütött el a vonat, de a vadásztársaság csak egy gímszarvastehénről tud, amivel körülbelül 200 ezer forintos káruk keletkezett. - 400 méteren át tolta maga előtt az állatot a vonat, így csak a bőre maradt meg, ezért nem lehet értékesíteni - mondta el Tóth G. Balázs, hivatásos vadász. A területen, ahol a baleset történt mezőgazdasági munkák folynak.

 

A Máv  szerint az eset nem egyedi.
A somogyi közutakon is megszaporodtak az utóbbi hónapokban a vadbalesetek. 6 esetet jelentettek a rendőrségre. De ennél jóval több történik. Novemberben egy boglári pár halt meg az M7-esen, mert az előttük haladó kamion elütött egy vaddisznócsaládot, ők pedig belerohantak a teherautóba. Decemberben Mesztegnyőnél ütközött szarvassal egy mentőautó. A sofőr és az ápoló is könnyebben sérült.

Címkék: Tolnanémedi, Pincehely, Somogy IC, elütött, Dombóvár, szarvas, vonat, kaposvár, kék hírek