Nagy kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 25 éves férfi ellen. A vádlott egy pénzügyi hiteltanácsadó kft. vezetője volt. Hiteleket, pénzügyi szolgáltatások közvetítését ígérte az ügyfeleknek.

A fiatalember 2009. márciusától  újsághirdetésekben, az ország különböző településein megyei napilapokban, valamint az interneten meghirdette a cége tevékenységét. A megadott ügyfélszolgálati telefonszámot a vádlott, illetve élettársa vették fel, majd továbbirányították egy emelt díjas számra. Ott az egyeztetések a vádlott és a sértettek között magasabb kiadással zajlottak, bruttó 625 forintért percenként.

A vádlott a telefonálókat különböző indokokkal szóval tartotta, hogy a beszélgetés minél hosszabb időt vegyen igénybe. A hívások után a telefonszolgáltató cég a vádlottnak összesen 3 millió 400 ezer forintot utalt át.

Hitelt azonban nem intézett, mert egyetlen hitelintézettel sem állt kapcsolatban. Összesen 234 embert csapott be. 5 millió 130 ezer forint kárt okozott, mert a séretettektől további összegeket vett át értékbecslés, díjazás, hiteltanácsadás előzetes költsége címén.

Címkék: kék hírek