Nem maga az áldozat, hanem a környéken lakók tettek bejelentést az esetről. Csütörtökön délelőtt egy csurgói házba tört be két 20 év körüli nő, miután befeszítették az ajtót. Az egyedül élő 75 éves férfit egy seprűnyéllel bántalmazták, majd értékek után kutattak a szobákban. Végül 10 ezer forintot vettek ki a házigazda pénztárcájából. Ezután távoztak, a nyugdíjas könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.    

A lakossági bejelentés után a helyi rendőrőrs munkatársai azonnal megkezdték a tettesek felkutatását, és rövid időn belül elfogták a rablónőket. A gyanúsítottak kihallgatásukon beismerő vallomást tettek.

Pénteken a nagyatádi bíróságon az elsőrendű vádlottat 3 év 4 hónap, a másodrendű vádlottat pedig 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, valamint mindkettőjüket 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság kiemelten kezeli a hasonló jellegű, idősek sérelmére elkövetett bűneseteket, és minden törvényes eszközzel arra törekszik, hogy a bűncselekmények elkövetői ne kerülhessék el a büntetést, nyilatkozta az ügyről a Kapospontnak Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Címkék: seprűnyél, verés, Csurgó, Nagyatád, rendőrség, kék hírek