Kiskorú veszélyeztetésének bűntette, rongálás és garázdaság miatt emelt vádat a 35 éves nagybajomi nő ellen a kaposvári ügyészség. Idén április 21-én délután észrevette, hogy volt élettársa autóval a szomszéd háza elé parkolt, és a férfi bement az udvarba. Ezt látva a nő az akkor nem egészen 6 éves gyermekének egy csuklós kapupánt vasat adott, és arra biztatta, hogy azzal a volt élettársa által használt kocsit üsse meg.

A kisfiú anyja felszólításának eleget téve a személygépkocsit szándékosan megrongálta úgy, hogy a vassal a jármű bal hátsó ablakát, hátsó sárvédőjét, a csomagtér-tetőt, valamint a bal hátsó lámpát megütötte. A kocsiban a szándékos több mint 200 ezer forintos kár keletkezett. A tanksapka behorpadt, a lámpabúrán karcolások lettek.

A férfi néhány óra múlva vette észre, hogy mi történt. Felelősségre vonta a nőt és a gyereket. Az asszony kiabálni, ordítani kezdett vele, szidta, majd kivette a csuklós kapupántvasat a fia kezéből, és férfi bal karjára ütött vele. Könnyebb hámsérüléseket okozott a tenyerén és a könyökén. Ezután a nő és a gyerek szitkozódva hazamentek. Az ügyészség szerint az anya a viselkedésével a kiskorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette. Az ügy újabb tanúk meghallgatása után zárulhat majd le.

Címkék: kék hírek