2009-ben egy Biblia ismereti vetélkedő kapcsán merült fel a Somogy Megyei Bv. Intézetben elhelyezett fogvatartottak részéről az igény, hogy gyűjteni kellene tartós élelmiszereket a rászorulóknak. A fogvatartottak úgy érezték, hogy a társadalomban élő, önhibájukon kívül rossz szociális helyzetbe került emberek iránt érzett együttérzésüket adományozásukkal is kifejezhetik.

Az intézet vezetése a fogvatartottak önkéntes kezdeményezését örömmel fogadta, támogatta, így 2009-ben – ünnepélyes keretek között - 586 db tartós élelmiszert adtunk át a Kaposvári Mikulásgyár részére.

2010-ben a tavalyi példa nyomán a fogvatartotti kezdeményezések folytatódtak. 2010. májusában 10.700 Ft adományozására került sor az árvízkárosultak megsegítésére.

A fogvatartottak ebben az évben a tavalyinál is szélesebb körben csatlakoztak a karácsonyi gyűjtési akcióhoz Többen a családtagjaiktól rendszeresen kapnak csomagküldeményt, illetve letéti pénzükből, keresményükből saját részükre is tudnak vásárolni az intézetben kiétkezések alkalmával, így jelenleg összesen 1058 db (138,5 kg) konzerv (májkrém, halkonzerv vagdalt hús, májas krém) összegyűjtésére került sor.

Címkék: börtönlakók, adakozás, intézet, kék hírek