tuz4

2010. december 14-én nem sokkal 13 óra után érkezett a jelzés a siófoki tűzoltóság híradóügyeletére Zamárdiból, hogy a Fő utcai szabadtéri betlehem teljes terjedelmében ég. Az "A" csoport szolgálatparancsnoka Siófok I-es szerét riasztotta a helyszínre.

tuz3

Az egység kiérkezése után azt tapasztalta, hogy a jelzett helyen egy 2x4 m-es köztéri OSB, nád és szalma fedésű fémvázas betlehem ég. A tüzet egy gyorsbeavatkozó sugár segítségével eloltották.

tuz2

A tűz keletkezésénél az idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a keletkezés okát tűzvizsgáló szakember segítségével a rendőrség is vizsgálja.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere lapunknak elmondta: százezer forint anyagi kár keletkezett az elporladt szoborcsoportban. Az erkölcsi kár azonban sokkal nagyobb. - A rendőrségen az eset után azonnal feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen. A rendőrök szerint egy diák gyújthatta fel a betlehemet. Szerintem ez túllő a diákcsíny kategórián.

A tavaly készült betlehem az idén már megvilágítást is kapott. Másfél hónapot dolgoztak rajta a készítői, egyebek között a Nők a Balatonért civil szervezet tagjai. A polgármester elmondta: mindenképpen pótolják a szoborcsoportot, ám idén erre már nem lesz idő és lehetőség. Jövőre azonban az önkormányzat költségén megújítják a betlehemet.

tuz1

(Forrás: Siófoki Tűzoltóság)

Címkék: kigyulladt, Zamárdi, betlehem, kék hírek