A 25 éves somogysárdi férfi idén júliusban a faluban kézsérülést szenvedett, erősen vérzett. A helyszínen nem engedte ellátni a sérülését, ezért mentőt hívtak hozzá. A megérkező szakápoló látva az állapotát a kaposvári kórházba akarta szállítani. Az ittas fiatalember ellenkezett, de a mentősök a vizsgálatát és ellátását feltétlenül szükségesnek találták, ezért a kórházba szállításhoz a nagybajomi rendőrök segítségét kérték. Az intézkedő rendőrök a vádlottat beültették a mentőautóba és megbilincselték.

A férfi tiltakozott, a mentősöket szidta. Útközben Kiskorpád és Kaposfő között az ülésének a biztonsági övét meglazította, előrébb csúszott, és megrúgta a vele szemben ülő szakápoló sípcsontját. Ezután a hordágyon ülő rendőr törzszászlós felé is rúgott, csak azért nem találta el, mert a törzszászlós a lábát elrántotta a rúgás elől.

A vádlott további támadását úgy hárították el, hogy a rendőr a mentős segítségével lefogta a dühöngő férfit. Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a 25 éves somogysárdi férfi ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség.

Címkék: rerndőr, megrúgta, Somogysárd, mentős, Kaposvár, kék hírek