Három fiatal férfi hamis névvel és címre rendelt pizzát egy kaposvári lakótelepen. A ház bejártatánál várták, majd lefújták a kiérkező futárt. Elfutottak a pizzákkal. Később megették a zsákmányt. A könnyező pizzafutár 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A nyomozók hosszadalmas eljárás után jutottak az elkövetők nyomára. Kezdetben nem sok konkrétumból tudtak kiindulni, a telefon sem segített, amin a pizzarendelést leadták. Végül az vezetett nyomra, hogy a tettesek szerepeltek más vagyon elleni bűncselekmények miatti eljárásokban is, ezután lassan összeállt a kép, hogy ők követték el a rablást. A három fiatal férfi közül ketten büntetett előéletűek.

A rendőrök egy a napokban a Színház parkban történt esetet is felderítettek. Akkor három fiatal késsel rabolt ki két diákot. A támadók elvették a mobiltelefonjukat, majd megfenyegették a fiúkat. Ezeket is tetteseket elfogták. Valamennyi rablót előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A rablásért az elkövetők 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak, felfegyverkezve elkövetett csoportos rablásért, vagy halmazatban elkövetett más bűncselekményekért akár 10 év szabadságvesztés is adható, ha bűnösnek találják őket a bíróságon.

Címkék: pizzafutár, rendőr, Kaposvár, kék hírek