A rendőrök pedagógusoktól kaptak bejelentést a történtekről. Az egyik helyi szakközépiskola ifjúságvédelmi felelősének jelzése alapján indítottak nyomozást zaklatás vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, még november végén. Még aznap a reggeli órákban nyomozócsoportot állítottak fel, azonnal megkezdték a sértettek kihallgatását.

Megállapították, hogy Barcs belvárosában, illetve a középfokú oktatási intézmények környékén több 16-20 éves fiatal lányt zaklatott, molesztált a férfi az elmúlt időszakban. Egyesek combját simogatta, illetve az alfelükre csapott. Az egyik lányt pedig meg is fenyegette, hogy erőszakos bűncselekmény áldozata lesz, ezzel komoly félelemérzetet keltett a sértettben.

A lányok kihallgatása után a cselekménnyel gyanúsítható férfit  rövid időn belül elfogták. A 35 éves barcsi férfit 4 rendbeli zaklatás vétsége, valamint 2 rendbeli tettleges becsületsértés vétségének gyanúja miatt vitték be a helyi kapitányságra. Őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás, a bizonyítási eljárás az ügyben jelenleg is folyamatban van.

A Barcsi Rendőrkapitányság kéri azokat, akiknek sérelmére az utóbbi időben hasonló jellegű cselekményt követtek el a városban, vagy szemtanúi voltak hasonló eseteknek, jelentkezzenek személyesen a Barcsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán!

Címkék: szatír, Barcs, kék hírek