Egy arra közlekedő autós járt pórul, a kocsi az árokba csúszott. A vezetője szerencsére nem sérült meg. A helyszínelés idejére a közlekedést Tab felé terelték, közölte a Kaposponttal Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szombaton már nem számolnak csapadékkal a meteorológiai szolgálat munkatársai. A felhőzet ennek ellenére megnövekedhet a Dél-dunántúl felett. Friss, tiszta, de fagyos időre számíthatunk. Sok-sok napsütés várható, az időnként megnövekvő felhőkből elvétve kialakulhat hószállingózás. Reggel -12 és -2, délután -5 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A Magyar Közút ügyeletén megtudtuk, Somogy megyében egyelőre nem érkezett problémás útszakaszról bejelentés.

A rendőrség felhívással fordul a közlekedőkhöz, mivel az elmúlt napon hatan haltak meg az utakon. Összesen 173 közúti közlekedési baleset történt, 13 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt.

Az út-és látási viszonyok, az eső, a havazás, és a lefagyott utak miatt lassabban és figyelmesebben vezessenek! A lefagyott útfelületeket gyakran nem is lehet időben észlelni! Számítsunk rá és tartsunk nagyobb követési távolságot! - hívja fel a figyelmet a police.hu oldalon a rendőrség.

Kérik a gépkocsiba szállókat, hogy csak téli gumival induljanak útnak. Ellenőrizzék a jármű világítóberendezéseit, az akkumulátor megbízható működését, a fűtő berendezéseket, a fékek működését, az elakadás jelző háromszög meglétét, állapotát, a fagyálló szélvédő mosó feltöltöttségét. Ne felejtsék otthon a láthatósági mellényt sem, és megfelelő mennyiségű üzemanyag legyen a tankban is.

Amennyiben útjukat nem tudják folytatni, motor járatása mellett - rendszeres szellőztetéssel - tartsák melegen az utasteret. Azonnal kérjenek segítséget a 112, a 107, vagy a 105-ös ingyenes segélyhívón a rendőrség és a tűzoltóság telefonszámán. Az önök biztonsága érdekében kérjük különösen fogadják meg tanácsunkat, ha a gépjárműben gyermek, időskorú, vagy beteg személy utazik. Indulás előtt tájékozódjanak az út- és időjárási viszonyokról, illetve menetközben hallgassák a közlekedési információkat.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság a hívástól számított legrövidebb időn belül igyekszik az ön segítségére! Amennyiben az úton bajba jutott autóst lát, kérjük legyen segítségére. A rendőrség segít, segítsünk egymásnak is! - áll a felhívásban.

Címkék: jeges utak, útviszonyok, közút, közlekedés, kék hírek