A csütörtök esti havazás idejére időzítették a bűncselekményt a bűnözők, feltehetően azért, hogy a szakadó hó leple alatt könnyebben elmenekülhessenek. 20 óra után léptek akcióba a Sport utcában annál az üzemanyagtöltő-állomásnál, amit a helyiek csak kisbenzinkútként emlegettek. Zárás előtt két fiatal férfi rontott be a benzinkútra, a shopba.

Pénzt követeltek, és azonnal lefújták a benzinkutast, aki átmenetileg elvesztette a látását. Ekkor jobbról-balról még ütötték és rúgták is. A könnyező, alig látó benzinkutas kirohant az utcára és segítségért kiabált. A fiatal tettesek ekkor összezavarodtak, és gyorsan a menekülést választották.

A bevételt nem tudták megkaparintani a rablók. Símaszk fedte az arcukat, így nem tudták beazonosítani őket. A marcali rendőrök nagy erőkkel, szolgálati kutyákkal is keresik az elkövetőket, a gáz okozta szagnyomon próbálnak elindulni az ebek.

Két 170-180 centi magas, normál testalkatú férfi az elkövető, tudta meg a Kapospont Karsay Kornéltól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. A marcali kapitányságon rablás kísérlete miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

Címkék: gázspré, benzinkút, Marcali, kék hírek