A két família régóta haragban van egymással, többször összecsaptak már. Legutóbb a nyílt utcán estek egymásnak, miután az egyik férfit felelősségre vonták, hogy mit keres a másik család háza előtt. Ezután a két család egymásra támadt. Súlyos sérülést nem, de vérző sebeket okoztak egymásnak. A verekedésbe nők is bekapcsolódtak.

Garázdasággal vádol az ügyészség hat barcsi férfit és egy barcsi nőt. A vádlottak a nyílt utcán verekedtek össze lakóhelyükön, egymást kapával, bottal, ököllel és szódásüveggel ütlegelték. Egy 36 éves férfi tavaly nyáron gyalog haladt az utcán, kezében egy műanyag szódáspalackot tartva. A másik családból egy 27 éves férfi a háza kerítésének támaszkodva cigarettázott. Szóváltásba keveredtek, a dohányzó fiatalember kijött az udvaráról, ököllel ütötte, és ellökte a járókelőt. A verekedő férfi élettársa is kiszaladt az épületből, felkapta a szódásüveget, ami kiesett a bántalmazott férfi kezéből, és azzal ütötte a földön fekvő sértettet. A megvert férfi testvére és apja is odafutott a közelből, a segítségére siettek.

Ekkor a cigis férfi rokonsága is bekapcsolódott a csetepatéba, karóval, kapával rohantak elő a házak közül. Dulakodás tört ki, ököllel csépelték egymást. Egy férfit kapával vágtak fejbe, felszakadt a bőre, erősen vérezni kezdett. Erre a felek abbahagyták a verekedést, és elmentek. A résztvevők könnyebb hámsérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. Az ügyben ítélet később várható.  

Címkék: dulakodás, Barcs, bíróság, kék hírek