bomba1

A házi készítésű bomba májusban okozott riadalmat: rendőrök ürítettek ki egy négyemeletes lakóházat miatta a kaposvári Honvéd utcában. Az esti órákban kordonnal zárták le az épületet, kiterelték a pizsamában, hálóruhában lévő embereket. 14 lakónak kellett elhagynia az otthonát néhány órára, amíg a budapesti rendőrségi tűzszerészek a dolgukat végezték. Egy gyújtóbombát találtak egy lakásban, szétszedték és a ház előtt semmisítették meg a maradványait. Okozhatott volna személyi sérülést, ha felrobban, de a szomszédos lakásokban minden bizonnyal nem keletkezett volna kár.

bomba2

A Kapospont másnap interjút készített a lakásban albérlőként élő fiatalemberel és egy fiatal lánnyal. Elmondták, hogy ők jelentették a rendőrségnek, hogy egyik társuk bombát készít. A 17 éves fiú kémia szakkörös volt, és internetező, így tudta összeeszkábálni a robbanószerkezetet kísérletező jelleggel. Ehhez hidrogént, acetont és kénsavat használt fel. A fiatalok akik megijedtek a végeredménytől, azt állították társukról: szerelmi bánatában egy lány ellen használta volna a bombát a készítője.

bomba

Május óta előzetes letartóztatásban van a bombakészítő fiatalember. szakértők bevonásával hosszas nyomozás folyt ellene. Ő végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, több tanúvallomás szól azonban ellene. Információink szerint az eljárás a vége felé közeledik, és hamarosan vádemeléssel zárul majd. Úgy tudjuk: a szolid kinézetű fiatalember rosszul viseli a fogvatartást a fiatalkorú bűnözők között.

robbanas

Nézze meg korábbi videónkat a kaposvári bombagyártókról:

 

Címkék: bombagyártó, tárgyalás, kék hírek