A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott ellenőrzést rendelt el 2010. november 18-án 13.00 órától 19.00 óráig a Fonyódi és a Marcali Rendőrkapitányságok illetékességi területén.

Az ellenőrzés elsődleges célja az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése volt, de külön figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a korlátozott látási viszonyok között a járművek kivilágításának, és a láthatósági mellények használatának ellenőrzésére is.

A rendőri ellenőrzésekben 12 szolgálati járművel 24 fő vett részt, melynek során 205 ittasság ellenőrzést hajtottak végre. Az eredmények alapján 9 járművezetővel szemben merült fel az ittasság gyanúja, akik közül kettőtől a helyszínen elvételre került a vezetői engedélyük. Az ittasság mellett további 12 kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt indítottak eljárást a somogyi rendőrök a gépkocsivezetőkkel szemben.

A tapasztalatok alapján a továbbiakban is számíthatnak hasonló fokozott ellenőrzésekre a járművezetők az érintett kapitányságok területein.

Címkék: elvették, eljárás, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, ellenőrzés, jogosítvány, ittas, kék hírek