08_rabszolgatartok_elfogasa.jpg

A férfi, az élettársa és apja a családjuk többi tagjaival egy Cseri úti lakóházban éltek. A vállalakozó épületek bontásával foglalkozott. Munkásokat a munkaügyi központban kirakott hirdetések útján toborzott, illetve hajléktalanoknak ajánlott munkát, megengedve, hogy a házában alhatnak.

A nemrég elkészült vádirat szerint a hajléktalanokat később megfenyegette, bántalmazta, és arra kényszerítette, hogy fizetés nélkül, különböző bontási munkálatokon, illetve az ingatlan körül dolgozzanak napi 14-16 órán át. Sem a munkavégzés helyét, sem pedig a vádlott lakóingatlanát önszántukból nem hagyhatták el.

07_rabszolgatartok_elfogasa.jpg

A hajléktalanokat egy fatüzelésű kályhával felszerelt, folyóvíz és villany nélküli, koszos, rossz állapotú fekvőhelyekkel felszerelt melléképületben szállásolta el. Naponta legfeljebb két alkalommal biztosított számukra étkezést, ami legtöbb esetben hideg élelem volt. A sértetteket oly módon büntette meg, hogy az élelmet megvonta tőlük, többletmunkára kényszerítette. Előfordult, hogy úgy félemlítette meg, hogy kézzel, vagy ostorral verte őket azért, hogy egyikük se merjen segítséget kérni, vagy megszökni.

16_rabszolgatartok_elfogasa.jpg

A sértettek fogvatartásáról és annak körülményeiről az élettársa és az apja is tudtak. A nő a hajléktalanok felügyeletéről gondoskodott is. Az apa rendszeresen a munkavégzés helyére szállította őket, utasításokat adott, ellenszegülés esetén pedig erről értesítette a fiát. Vádlottak összesen 5 hajléktalan sérelmére követtek el bűncselekményt az ügyészség szerint. A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak. A Kaposvári Városi Ügyészség aljas célból a sértett sanyargatásával és jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a két férfi és a nő ellen.

Nézze meg az elfogásról készített videót:

Címkék: rabszolgatartó, kék hírek