A férfi édesanyja nem hiszi el, hogy a fia bűnös. Kovács Jenőné a Kapospontnak elmondta, hogy a fiát ártatlannak tartja:
- A börtönben van már több mint egy éve, és egyszerűen nem tudom felfogni, milyen bizonyíték kellene, hogy a bíróság higgyen nekünk!

A férfi szerint a 17 éves lány azért rágalmazta, mert nem adott neki 2 ezer forintot az együttlétért. Ezt mondta a bíróság előtt:
-Rám akaszkodott, odajött hozzám, ilyen ez a nő kérem.

Az ügyvédje is a 33 éves férfi felmentését, illetve az első fokú ítélet, amelyet a barcsi bíróság hozott, hatályon kívül helyezését várta. Dr. Fóris Kálmán szerint nem tisztázták kellően, hogy a vádlott szenved-e az elmeműködés kóros állapotában, ami kizárja a bűnösségét. A szakértők azt állapították meg, hogy L. Róbertnek mentális retardációja van.

Erőszakos közösülés bűntette miatt emelt vádat a 33 éves kálmáncsai férfi ellen az ügyészség. A vádlott tavaly szeptemberben egy homokszentgyörgyi presszóban megtartott bálon vett részt. Ott volt a sértett is, egy fiatalkorú lány, akit évek óta ismert. Hajnalban a vádlott és a fiatal lány két barátjukkal Kálmáncsára mentek a férfi házához, mert a lány találkozni akart egyik barátnőjével. Később a sértett azt mondta, hogy hazamegy, a kálmáncsai lakóhelyére indult. Ekkor a vádlott felajánlotta neki, hogy hazakíséri.

Ezt a lány elfogadta, mert jó viszonyban voltak. A vádlott útközben egy beépítetlen területen lévő erdősávnál a sértett elé ugrott, átölelte és közölte vele, hogy nagyon kívánja. A lány ellenkezett, erre a vádlott rángatni kezdte, majd a férfi a zsebéből egy tapétavágó kést vett elő. A kés élét a sértett nyakához tette, és azzal fenyegette, ha sikítani mer, akkor elvágja a torkát. Ezután a férfi a lányt az út menti fás területre rángatta, ahol a hajánál fogva a földre lökte. A lány kérte, hogy ne bántsa, de a férfi a tapétavágó késsel fenyegette.

A vádlott a földre terítette az ingét, a hajánál fogva felrántotta a sértettet, és arra kényszerítette, hogy térdeljen le, a lábait tegye szét. A szoknyáját felhajtotta, a harisnyáját és a bugyiját lehúzta. Ránehezedett, és közösült vele, közben kiszívta a nyakát. Amikor végzett,  felöltözött, és azt kérte, hogy csináljanak úgy, mintha mi sem történt volna. Ezután mindketten hazamentek. A lány egy idősebb barátnőjének mondta el a történteket, aki elmesélte a lány apjának. Az apa telefonon hívta a barcsi rendőrkapitányságot, és feljelentést tett.

A vádlottat 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték a barcsi bíróságon. Ezt szerdán másod fokon 4 év börtönbüntetésre enyhítették a Somogy Megyei Bíróságon a vádlott büntetlen előéletére és részben az elmeállapotára való tekintettel. Az ítélet jogerős.   

Címkék: tapétavágó, Kálmáncsa, nemi erőszak, vádlott, kék hírek