mentő


Az orvos szakértői vizsgálatok miatt a napokban ki kellett hantolni a gyomorvérzésben meghalt 43 éves férfi holttestét. A Kapospont információi szerint a szakértő megállapította, hogy természetes halállal halt meg, és a tragédia akkor is bekövetkezett volna, ha nem késik a mentő. A rendőrségi vizsgálat még nem zárult le, korábban már kihallgatták a mentőautó vezetőjét is a rendőrségen.       

A Kapospont elsőként készített riportot az elhunyt I. Lászó családjával a Somodorhoz közeli pusztán. A férfi édesanyja azt mondta, hogy a fia már este rosszul volt, de nem akart kórházba menni. Végül az anya éjjel kettőkor a harmadik szomszédba lépett át segítségért, aztán a saját mobiltelefonjáról hívta a mentőket. Senkit sem okolt a fia haláláért, a mentők 10 percen át próbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Bár az édesanya a késésben sem volt bizonyos, a Kapospont kiderítette: a mentő az előírt 20-25 perc helyett 1 óra alatt ért ki Somodorpusztára a kaposvári mentőállomásról. Többször fordultunk kérdéseinkkel a mentőszolgálathoz, ahol végül azt közölték, hogy valószínűleg a GPS rossz helyre irányította a sofőrt. A készülék ugyanis egy Komárom-Esztergom megyei település útirányát adta meg, és a mentőkocsiban egy ideig nem jöttek rá a tévedésre.

Emiatt belső vizsgálatot indítottak. Hasonló esettel, vagyis a GPS hibájával eddig még nem találkoztak, példa nélkül áll a szolgálat történetében. A GPS készülék egyébként nincs rendszeresítve az OMSZ járművein. Sok mentőautóban adományokból kapott GPS üzemel, vagy olyan, ami a mentősök saját tulajdona. Kerestük Győrfi Pált, az OMSZ szóvivőjét, aki azonban a vizsgálatok lezárultáig nem kívánt nyilatkozni.

Címkék: exhumálás, Somodorpuszta, kék hírek