falopás

A csalás után hiába hívtuk az ismeretlen kereskedőt, már a vevőnek sem volt elérhető. A csalók híre már a becsületes kereskedőkhöz is eljutott.

Sipos Zoltán, a Kapos-Épker ügyvezetője hallott már olyan esetről, hogy a vevőknek eladták erdei köbméterben, aztán teljesen máshogy számolták, amikor a helyszínre érkeztek, a vásárlók akkor jöttek rá, hogy ők terjedelemben és súlyban kicsit többre számítottak.

Az erdei köbméterben lemért fa ugyanis több, vagyis drágább. Az eladók viszont mázsában szállítanak. Kevesebbet, így megrövidítik a vevőt.

- Több olyan bejelentés érkezett, ami erre vonatkozik, tehát a mennyiséget nem tisztázták a vásárlás előtt, tehát a meghirdetett ár milyen mennyiségű fára vonatkozik - mondta el Koncz Katalin, a Kaposvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Sokszor a vitában utólag már a rendőrök sem tudnak igazságot tenni.

- Azt ajánlja a rendőrség az állampolgároknak, hogy a telefonos megbeszélést követően vegyék fel a kapcsolatot a kereskedővel, illetve eladóval, személyesen tekintsék meg a megvásárolni kívánt fát, hiszen ez alapján tudnak meggyőződni arról, hogy ez valóban megfelel annak, amit szeretnének - tette hozzá Koncz Katalin, a Kaposvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Legjobb, ha egy hiteles helyen közösen lemérik a fát az eladóval. Előre ne fizessük ki, és kérjünk igazolást az eredetéről, tette hozzá a szóvivő.

 

Címkék: Koncz Katalin, köbméter, csalás, kék hírek, kis szines