rend

A mentősök az ő segítségére siettek, mert az ittas szurkoló rosszul lett, miután a rendőrök lefújták könnygázzal. Könyökkel mellbe vágta az őt kísérő mentőst, aki térdre esett. A vádlott a mai ítélethirdetésen is többször rosszul lett. Azzal védekezett, hogy szembetegsége és a paprikaspré miatt nem volt magánál, és nem szándékosan bántotta a mentőst. A kaposvári bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért ítélte el nem jogerősen. Egy évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották.

A gyorsított eljárásban hétfőn megtartott első tárgyalást azért kellett elnapolni, mert a vádlott védője orvosi papírokat csatolt be a 32 éves budapesti férfi szembetegségéről. A csütörtöki tárgyalásra megidézett orvos szakértő véleményt adott a vádlott állapotáról. A leletek szerint a fiatalember korábban látásélességi, fénytörési zavarai miatt fordult orvoshoz. A vizsgálatok megállapították, hogy bal szeme látótere jelentősen csökkent, meg nem állapítható jellegű meszesedés lépett fel a szeménél, de a CT nem igazolta az agydaganat gyanúját. Csak a magas vérnyomásos betegségét diagnosztizálták.

A gázspray és a szembetegsége térben tájékozatlanná teheti, de eszméletvesztést sem a kórdokumentumaiban rögzítettek, sem a könnygáz nem okozhatott nála. Egyes tanúk ugyanis azt vallották:  5-10 percig hevert eszméletlenül a férfi a mosdónál, ezért hívtak mentőt hozzá, epilepsziás rohamra gyanakodtak. A szakértő szerint azonban nem kerülhetett olyan állapotba, ami beszámíthatatlanná tehette. Az ittassága viszont okozhatott tudatzavart, fűzte hozzá. A védő záróbeszédében azt hangsúlyozta: az ügyészség nem tudta kétséget kizáróan bizonyítani, hogy szándékos ütés történt.  

Ha véletlenül megütöttem, elnézést kérek!- szabadkozott a büntetlen előéletű vádlott, akinek rosszullétei miatt többször meg kellett szakítani a tárgyalást. Láthatóan megviselte az ítélet. A bíró indoklásában kifejtette: a durva, garázda jellegű bűncselekmények annyira elszaporodtak, hogy ezt súlyosító körülményként értékelte. Mérlegelte azokat a tanúkat is, akik a kispesti szurkolótáborba tartoznak. Ők azt vallották, hogy látták a földön heverni az ájult vádlottat, és azt is látták, hogy a rendőrök megbilincselték, de az ütést nem- a vallomásaikban azonban többször ellentmondásokba keveredtek. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a védelem felmentésért fellebbezett a Somogy Megyei Bírósághoz. A vádlott előzetes letartóztatását megszüntették, ezt láthatóan megkönnyebbülten vette tudomásul.            



Címkék: kék hírek