Sikeres nyár volt, összegezte Mergancz Sándor dandártábornok, somogyi főkapitány. A legfőbb gond továbbra is a betörések magas száma, ez egész évben problémát jelent a megye területén. Örvendetes, hogy idén Siófokon csökkent a strandlopások száma, ez az ott tevékenykedő bűnmegelőzési centrum járőrszolgálatának is tulajdonítható. Másutt stagnált a hasonló bűntények száma. A rablások és kifosztások 25%-os csökkenést mutatnak a megyében. Nagy eremény, hogy Balatonlellén is 24 órás szolgálatot látunk el a helyi rendőrőrsön, tette hozzá.

betoro

illusztráció

A tóba négyen fulladtak idén és tavaly is, de idén jóval kevesebb embert kellett kimenteni. A nehéz gazdasági helyzet miatt a rendfenntartáshoz idén a minisztériumoktól és a Balaton Fejlesztési Tanácstól nem kaptak támogatást, mondta a sajtótájékoztatón dr. Tiborcz János, a zalai főkapitány. Csak a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól és a Készenléti Rendőrségtől kaptak erősítést, egészítette ki. Az ORFK bevetési csoportja júliusban és augusztusban segített, pontosított Mergancz Sándor. Két lovas járőrt is kaptak, akik Siófokon teljesítettek szolgálatot. A környező megyékből 2-2 bűnügyi nyomozó is a somogyi parton teljesített szolgálatot a nyári szezonban. Jövőre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság veszi át Somogytól a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság irányítását.

Dr. Simon László dandártábornok, a megye főkapitánya elmondta: fontos célnak tekintik a közlekedés biztonságát, az M7-es ellenőrzését. A megyében illegális autóbontókat találtak, ahol az autótolvajok alkatrészekre bontják a járműveket, mert egy lopott kocsi az árának mindössze 10-15%-át éri a feketepiacon, míg az alkatrészeket jó áron lehet értékesíteni. A gazdasági válság alatt csökkent a színesfémek ára, ám ez a helyzet azóta megváltozott, és újra keresett cikk lett a fém, így feltehetően ismét akcióba lépnek majd a fémtolvajok a Dél-Dunántúlon.

Címkék: kék hírek