Ahogyan arról beszámoltunk, hat kispesti szurkolót 15 nap elzárásra ítéltek, mert görögtüzeket és petárdákat dobáltak be a pályára a kaposvári Rákóczi FC-Kispest Honvéd labdarúgó mérkőzésen. Fél évre kitiltották őket az MLSZ meccseiről is. A hatodik drukker 3 nap elzárást kapott, mert megrongált egy széket a stadionban.

Rajtuk kívül még a 32 éves Honvéd szurkoló vár arra, hogy döntsön sorsáról a bíróság. Őt közfeladot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják, mert megütött egy mentőst. A férfi a tárgyalásán elmondta: nem tartozik a hajigálók közé, nem vett részt a rendbontásban, a büfébe indult. Az intézkedő rendőrök közben lefújták könnygázzal. Annyira rosszul lett, hogy nem emlékszik semmire, hányt, a földön hevert, nem látott semmit. Később megköszönte a rendőröknek, hogy lefújták a paprikasprével, ezután éles fájdalmat érzett a hátában, majd megbilincselték, és egy mentőautóhoz vezették.

A mentősök másképpen adták elő a történteket a bíróság előtt. Azért mentek a vádlotthoz, mert irányítójuk telefonált, hogy a férfi feltehetően epilepsziás rohamot kapott, ezért kellene ápolni. A segítségre szoruló fiatalembert a mosdó előtt ülve találták. A szurkoló szitkozódott, dülöngélt, ittasnak tűnt. A rendőröket szidta, azt kiabálta, hogy tudja annak a számát, aki lefújta. Nem akart a mentősökkel menni, a karját kiszabadította a fogásból, és könyökkel mellbe vágta az egyik mentőápolót, aki ettől térdre esett. Ezt látta két kommandós rendőr, akik azonnal a mentősök segítségére siettek. A földre vitték a szurkolót, a hátára térdeltek és megbilincselték. Ezután a mentőautóhoz kísérték, ahol ellátták: Lidocainnal kezelték a szemét, és megmérték a vérnyomását.  

A vádlott ügyvédje a tárgyaláson orvosi igazolásokat csatolt be arról, hogy a védence nem lát az egyik szemére, hétfőn vizsgálták volna meg egy kórházban, hogy van-e agydaganata. A bíróság orvos szakértőt rendelt ki, hogy megállapítsák, a vádlott egészségi állapota és a könnygáz együttes hatása okozhatta-e azt, hogy valóban annyira rosszul lett, hogy nem tudta, mi történik körülötte. A tárgyalás csütörtökön délután folytatódik, ekkor feltehetően ítéletet hoznak.

Az MLSZ fegyelmi döntései
Kedden tartotta soros ülését az MLSZ fegyelmi bizottsága. A Kaposvár - Honvéd mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és a vendégszurkolók részéről történt rendzavarások miatt a Kaposvár 200 ezer, a Honvéd, mint visszaeső 500 ezer Ft pénzbüntetést kapott.

A meccsen a második sárga lapja miatt kiállított Bojan Pavlovicot 1 bajnoki mérkőzésről eltiltották.

Címkék: kék hírek