Különös és ijesztő levelezést folytattak kaposvári tanulók a közösségi oldalon, amelyet utólag kinyomtattak a tanárok. Valaki lője le az angoltanáromat! Oké, ha te is lelövöd a matektanárt! - szerepel a szövegben.

facebook

Az iskola informatikusa vette észre a történteket, ő szólt az igazgatónak. Több 17-18 éves fiú és lány levelezett óra alatt az iskola számítógépein. Valamennyien igazgatói figyelmeztetést kaptak, fegyelmi eljárás indult ellenük. A pedagógusok szerint a fiatalok nem gondolták komolyan, csak a feltűnési vágy vezette őket. Az egyik fiút a szülei már kivették az iskolából. A Kapospont úgy tudja: az egyik gyerek apjának van fegyvertartási engedélye.

Megkérdeztünk egy oktatási szakértőt: Horváth Miklós, a kaposvári Eötvös Műszaki Szakközépiskola igazgatója szerint a mai világban az internetes fórumokon sok olyan gyalázkodó dolog jelenik meg, amit amúgy sem lenne szabad hagyni, és nagyon sok esetben névtelenül. Azt kell a gyereknek elmagyarázni, hogy amit nyilatkoznak, azért felelősséget kell vállalni.

Amelyik gyerek ilyen kijelentéseket nyilvánosan tesz, arra oda kell figyelni - mondja a szakember.

Szigeti Mónika, klinikai szakpszichológus hozzátette: ez egy olyan erős formája a verbális agressziónak, ami mindenképpen ijesztő. Mutatja azt, hogy a gyerek a benne keletkező indulatokat nem tudja a megfelelő módon levezetni.

sulieroszak

Megdöbbentő tragédiák történtek az elmúlt években: két kaposvári gimnazista agyonverte az osztálytársát. Pécsen egy ámokfutó egyetemista agyonlőtt egy kaposvári fiatalembert, többeket súlyosan megsebesített.

Címkék: gimnazista, közösségi oldal, Horváth Miklós, agyonverte, tanuló, kis szines, kék hírek, Kaposvár