tűzoltó

Az eseménynek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fővárosi épülete adott otthont. Siófokról Gyulai László tűzoltó őrnagyot munkakörében nyújtott kiemelkedő helytállásáért október 23-ai hatállyal tűzoltó alezredessé léptették elő.

A parancsnok 2007. március 1-jével kapta meg kinevezését a siófoki tűzoltóság parancsnoki feladatainak ellátására. Az elmúlt 3,5 évben igen sok változást eszközölt a helyi tűzoltóság életében. Első feladatai közé tartozott a nyugállományba vonult osztályvezetők helyére új vezetőséget választani, valamint a 34 tűzoltót és 3 közalkalmazott felvétele vált szükségessé a nagyszámú nyugdíjba vonulások miatt.

Mivel a tűzoltóság vonulós állománya 70 fő, így 34 újonccal és 36 tapasztalt tűzoltóval kellett ütőképes bevetési csapatot felállítani. A személyi állomány közel 50 %-os cseréjén túl jutott ideje az ingatlan fejlesztésére is. A növekvő tűzoltó technikának méltó helyéül szolgál a mára használatba vett 3 új szerállás, illetve az épület vizesblokkjai, tanterme, irodái is korszerű arculatot kaptak a tűzoltók kétkezi munkájának köszönhetően.

A civil lakosság számára is engedett betekintést a parancsnok, ugyanis 2008-ban otthont adott Országos Tűzoltó Napnak, valamint az idei évben az I. Rendészeti Napnak is főszervezője volt a Siófoki Rendőrkapitánysággal együtt. Az elhunyt tűzoltók tiszteletére emlékhelyet alakítottak ki szintén saját erőből, valamint a siófoki tűzoltóság 125 éves fennállásának emlékére egy kiadvánnyal is büszkélkedhet már.

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: Siófoki, Bakondi György, tűzoltó, kék hírek