Ahogyan arról beszámoltunk: a szombati Kispest Honvéd-Rákóczi FC labdarúgó mérkőzés félbeszakadt Kaposváron, mert a fővárosi drukkerek görögtüzet, petárdákat dobáltak be a pályára. A rendőrök ekkor benyomultak a vendégszektorba és kiszorították a szurkolókat. Akik szembeszegültek, paprikasprét kaptak az arcukba. Hetet közölük előállítottak a kapitányságra.

Bilincsben hoztak hat Honvéd-fanatikust a tárgyalásra, szabálysértési őrizetben vannak szombat este óta. A legtöbben beismerték, hogy dobáltak, mert nem volt értelme tagadni: videofelvételek szóltak ellenük, amelyeken jól felismerhetőek voltak. A bíró és a tárgyalás résztvevői egy laptopról tekintették meg a képanyagot. A megbilincselt fiatalemberek láthatóan elkeseredett voltak, egyiküknek egy főiskolai vizsgája, a másiknak a munkaviszonya bánhatja a kalandot. Szigorú ítéleteket kaptak, melyeket a bíró azzal indokolt: bármilyen más ítélet súlytalan lenne a közfelháborodást kiváltó ügyben, a rendbontás pedig tűrhetetlen a stadionokban.

Öt szurkolót a rendbontásért 15 nap elzárásra ítéltek, és 6 hónapra kitiltották az MLSZ labdarúgómérkőzéseiről. A hatodik 3 nap elzárást kapott, mert megrongált egy széket. Az ítélet nem jogerős, a drukkerek fellebbeztek a Somogy Megyei Bírósághoz. Kedden a hetedik ügyét is tárgyalják, a férfi szemsérülését  a mentősök akarták ellátni, de dühében ellökte a neki segíteni akaró mentőst. Ezért közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják. Egy hozzátartozója azt nyilatkozta a Kapospontnak: azért vesztette el a fejét a fiatalember, mert szemműtétre vár, és pont a szemébe került a könnygáz.

 

 

 

 

 

 

Címkék: Kispest, Honvéd, Rákóczi, kék hírek