Technikai okok miatt zárva - ez áll a bolt főbejáratára függesztett papírlapon. Az érkező vevők meglepetten állnak tovább. A mellékajtót egy kisteherautóval torlaszolta el a tulajdonos, ez a kép tárul a járókelők elé. Csak látszólag van így, mert a kocsi és a fal között ugyan keskeny a hely, de egy átlagos testalkatú ember, ha nehezen is, de tud közlekedni. A bolt eladói és biztonsági őrei cigarettáznak az ajtóban. Nem akarnak nyilatkozni a főnökük engedélye nélkül, gyorsan visszavonulnak. Az ajtót is becsukják.

bot

Hogy a helyzetről tudakozódjunk, felhívtuk az épület egyik tulajdonosát. Ő, bár névvel és hanggal nem kívánt szerepelni, elmondta: az üzletet egy pécsi cég bérli a tulajdonosoktól, ám nem akar fizetni. Lejárt a szerződésük, jogcím nélküli bérlővé váltak.

 

A bíróság vagyonkezelő gondnokot jelölt ki, a gondnok azonban két napja hiába várja a pécsi cég képviselőjét- panaszolta.

Jogszerűen léptünk fel, mert az autó magánterületen parkol. Ezt már a másik tulajdonos mondja, aki a Kapospont érkezésének hírére azonnal ott termett a helyszínen. A dolgozók kijöhetnének, a főbejárati ajtót belülről ki tudnák nyitni, állítja.

- Nincs nálunk a kulcs! - kiabálják erre a bentiek az ajtóból. Közben egy pékárut szállító kocsi is érkezne, de visszafordul, a sofőr látja, hogy nem tud pakolni. Kijöhetnének a bentiek, de a főnökük megtiltotta nekik, súgja a tulajdonos. A munkahelyüket féltik. Sajnálom őket, de a helyzet olyan, mintha egy főbérlő kizárná a lakásból az albérlőt, aki nem fizet.

Ezután kissé hátratolat a teherautóval, majd egy mérőszalagon megmutatja: a törvényben előírt 60 centi szabad kijárást biztosította. Az ajtó azonban zárva marad, a bentiek nem jönnek ki.

- Néhány órával ezelőtt a rendőrök is kiérkeztek a bolthoz, aztán elmentek, mert nem áll fenn a személyi szabadság megsértése, így nem kellett intézkedniük - tette hozzá. Azt nem akarta elárulni, hogy a pécsi bérlő mennyivel tartozik. Az üzleti vita tovább tart, a bolt zárva, a dolgozók előbb-utóbb hazamennek.

Címkék: kék hírek