Ez is egy módszer a sok közül, amivel pénzt loptak az utóbbi hónapokban a somogyiaktól. Hetente más indokkal járják a házakat. Most a Digi tévé munkatársainak adják ki magukat Kaposváron.

Az önkormányzattól hoztak pénzt, csak fel kellene váltani. Lakásfenntartási támogatást intéznek. Nemlétező ablakfelújításhoz kértek előleget. Csak néhány indok, amivel az elmúlt hónapokban pénzt szereztek a csalók a somogyiaktól.

De a vöröskeresztnek, vallási felekezetnek és rákos betegnek is gyűjtöttek már. Most a Digi tévé nevében próbálnak beférkőzni az otthonokba a tolvajok.

- Nem is merek kijönni, mert az ember kidugja a fejét, akkor már le is üthetik - mondja Süli Józsefné.

Az idősek nagyon óvatosak. Éberen figyelik, hogy ki járkál a folyosójukon.

- Időközönként jönnek illetők, hogy ilyen meg olyan cégnél dolgoznak, hogy szeretnének érdeklődni - teszi hozzá Bohár Józsefné. Ők viszont nem enegednek be senkit.

- Mondták, hogy ők az új takarítók és munka közben elfáradtak. Volt nálunk eszköz, minden és kértek egy pohár vizet, amíg beszélgetett velük, addig kirabolták - közölte Páder József, az Olader Bt. üzletvezetõje. Ez is egy trükk. Meséli az egyik társasházkezelő vezetője. Sok csaló ugyanis a közös képviselővel való egyezségre hivatkozik.

- Nincs velünk semmi se megbeszélve, amit velünk megbeszélnek arról mi tájékoztatjuk közvetlenül a lakókat - hívja fel a figyelmet Páder.

A rendőrség azonban sokszor csak akkor értesül a csalók próbálkozásairól, amikor már kiraboltak valakit. Olykor több százezer forintot is zsákmányolnak bűnözők.   

- Havonta előfordulnak, akár hetente is, hogy ilyen trükkös lopás történik, a legkülönbözőbb indokokkal mennek be - tájékoztatott Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség ismét felhívja a figyelmet, hogy idegent semmilyen indokkal ne engedjenek be a lakásukba. Ha gyanús személyek próbálkoznak, akkor azt jelentsék a kapitányságon.

Címkék: trükkös lopás, csalás, kék hírek