buszverés


A támadás a piac bejáratának közelében történt. A 7-es számú helyi járat Kaposszentjakabról közlekedett a belváros felé. A sofőr a Kapospontnak elmondta: már induláskor konfliktusa támadt, amikor leszállította a fiatalember rokonát, aki jegy nélkül akart utazni. A fiatal férfi ekkor ezt még nem tette szóvá, de indulatos lett. Később a buszvezető egy személyautó miatt fékezni kényszerült, ekkor a fiatalember hangos káromkodásban tört ki, a sofőrt szidta. A vezető rászólt, hogy álljon hátrébb, mire a támadó állon vágta. A sértett könnyebb, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A bántalmazóját előállították a rendőrök a kapitányságra.

Kaposváron három buszsofőrt vertek meg hat hónap alatt. A rendőrök valamennyi esetben eljárást indítottak. A Kapos Volán tájékoztatása szerint idén még két hasonló eset történt Nagyatád közelében.
Aki közfeladatot ellátó személyre támad, három év börtönt is kaphat. Néhány napja felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit, aki azért támadt a buszsofőrre Kaposváron, mert nem engedte égő cigarettával felszállni.

 

 

Címkék: kék hírek