A gyerek kedden délután 15 órakor a menetrend szerinti járatot várta, amikor leült mellé egy fiatalember és egy kamaszfiú. Először a telefonját kérték, majd pénzt. A két ismeretlen azzal állt elő, hogy haldokló húgukat akarják hívni.

Hamarosan fenyegetőzni kezdtek, ennek hatására a megfélemlített gyerek átadott egy 100 forintos érmét. Ezzel nem elégedtek meg a rablók, inkább vérszemet kaptak. A srác mobiltelefonját kezdték követelni. A gyerek beismerte, hogy van nála telefon, de azt mondta, hogy működésképtelen, nincs pénz a kártyáján.

Nem hittek neki, támadói közre akarták fogni. Egy arra járó hölgy azonban kérdőre vonta a fiatalokat, ekkor a két rabló elsomfordált. A 13 éves fiú hazament, és szüleinek elmesélte a történteket. Édesapja 17 óra előtt elment a rendőrségre, és bejelentést tett az esetről.

A járőrök valamivel este hét óra előtt igazoltatták, majd elfogták a két feltételezett elkövetőt. Egyikük, egy 21 éves férfit idén már gyanúsítottként hallgatták ki egy másik rablás miatt, 14 éves társa pedig rendszeres szökése miatt volt ismert a rendőrök előtt. A két gyanúsítottat eset már kihallgatták a rendőrök, tettükért akár 8 évig terjedő szabadságvesztést is kimérhet rájuk a bíróság.

Ilyen és ehhez hasonló esetekről már többször lehetett hallani. A Kaposponton indított szavazásunkkal olvasóink véleményét várjuk azzal kapcsolatban, hogy jó-e az, hogy 14 éves kor alatt nem lehet büntetni a gyereket?

Forrás: www.police.kaposvar.hu

Címkék: kék hírek