A 40 éves ötvöskónyi nő unokáját, egy másfél éves kisfiút a nagyatádi gyámhivatal döntése után helyezték a nagymamához. Tavaly október 21-én a nagyszülők ötvöskónyi háza előtt játszott két gyerek egy betonozott területen, ami nem volt kerítéssel elválasztva egy földes úttól.

A nagymama egy férfi és egy nő társaságában halat pucolt a közelben, csak alkalomszerűen figyelt a gyerekekre, mert lekötötte a munka. A segesdi önkormányzat autója érkezett a házhoz. Egy férfival hivatalos iratot akartak aláíratni, ezért a polgármesteri hivatal dolgozói kihívták a ház elé.

A vád szerint a nagymama nem ismerte fel, hogy a jármű potenciális veszélyforrás. A kisfiú egy 80 centi magas, mozgékony gyerek volt. Egy méterre a járó motorral várakozó kocsi elé állt. A sofőr látóterén kívül volt, a motorház takarásában. A vezető nem vette észre, a hivatalos ügyintézés után gázt adott, és elindult. Elsodorta a fiút, a testen átment a jármű jobb első kereke. A gyerek beszorult a lengőkar és a féltengely közé.

A közelben álló nagyobbik gyerek látta, hogy mi történt, kétségbeesetten kiabálni kezdett. A sofőr ekkor fékezett, de már késő volt. A nagymama nem látott semmit, csak a kiabálásra figyelt fel. A fiú végtag- és májzúzódást, agy-és arckoponya roncsolódást szenvedett. Egy-két percen belül meghalt. A helyszínen elkezdett orvosi ellátás sem menthette meg az életét.

A nagymamát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az ügyészség. Az ügy tárgyalása kedden kezdődött a Somogy Megyei Bíróságon. A sofőr azt mondta: teljesen összetört lelkileg. A gázolás után megnézte, hogy mi történt, hívta a rendőröket és a mentőket, de aztán nem mert kiszállni a kocsiból. Olaszliszkára emlékezett, és félt a rokonoktól. A bíróság a tárgyalást novemberre napolta, egy szemtanút akarnak még meghallgatni.   

Címkék: kék hírek