A 35 éves kercseligeti férfi és felesége közösen nevelték 6 gyermeküket, illetve a feleség előző kapcsolatából született 14 éves lányát, a sértettet. A mostohaapa többször bántalmazta a lányt, aki emiatt félt tőle. A vádlott házassága tavaly megromlott, miután a férfi kiszabadult börtönbüntetésének letöltése után. A feleség már nem kívánt szexuális kapcsolatot létesíteni vele, elutasította a közeledését.

A férfi figyelme ekkor fordult a nevelt lánya felé. Megfenyegette, és közösülésre kényszerítette. Fél év alatt négyszer erőszakolta meg. Amikor az anya a legkisebb gyermekük születése miatt kórházban volt, a férfi felcsalta a padlásra a nagylányt. Felszólította, hogy vetkőzzön le. A lány vonakodott, a mostohaapja pofonnal fenyegette. A gyerek félt, ezért levetkőzött, és lefeküdt egy matracra. A férfi megerőszakolta, majd megfenyegette, ha elmondja valakinek a történteket, bántani fogja.

A vádlottat a nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés bűntettéért és testi sértésért ítélték el hétfőn a kaposvári bíróságon. 7 és fél év fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős: az ügyézség tudomásul vette, a védelem az erőszakos közösülés vádja alól felmentésért, a testi sértés miatt enyhítésért fellebbezett. 

Címkék: kék hírek