Szerdán a Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Krúdy Gyula Szakközépiskolájában a Környezettudatos Nevelési Napon vett részt a Siófok Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága.

krudy

A Somogyi TISZK-kel kötött együttműködési megállapodás aláírása után elsőként a siófoki Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakközépiskola kérte fel a Siófoki Tűzoltóságot egy közös programban való részvételre. A több mint 1000 tanulót számláló szakközépiskola 9. osztályos diákjai részére Környezettudatos Nevelési Napot tartottak, melyen a hét osztály tanulóiból mindenkinek aktívan részt kellett vennie a délelőtti szemétszedő versenyen.

Mivel az iskola a Foki-hegyi lakótelep közepén helyezkedik el, így a szervezők a lakótelepet 15 területre osztották fel, ahol a tanulók gumikesztyűvel összesen 133 zsákot gyűjtöttek teli hulladékkal. A diákok ezt követően 11 órától gyülekeztek a Baross Gábor Közép- és Szakiskola mellett található Balaton-parti szabadstrandon, ahol a 14-15 éves tanulók labdarúgó mérkőzésen, kötélhúzóversenyen, kosárlabdadobó versenyen, röplabda mérkőzésen mérhették össze ügyességüket. A sportrendezvény kiemelt megmérettetése a tűzoltó akadálypálya volt.

krudy2

A siófoki tűzoltóság által felállított 4 akadályon kellett végighaladni osztályonként 5 fiúnak illetve lánynak. A verseny megkezdése előtt Kekecs K. Richárd tűzoltó zászlós felhívta a figyelmet a balesetveszélyes elemekre, majd a bevetési ruhába öltözött Lőrincz Márk tűzoltó őrmester megmutatta az akadálypályán történő helyes áthaladást. Az első komoly feladatot a másfél méteres palánk átugrása illetve átmászása jelentette, melyet a 6 méteres gerendapálya követett. Ezen biztonságosan áthaladva következett a 6 méter hosszú kúszófolyosó, majd a feladatsor vége előtt 10 méterrel egy 6 kg-os porral oltó tűzoltókészüléket kellett felkapni és eljutni vele a célvonalig. A 80 méter hosszú pályát leggyorsabban 21 másodperc alatt teljesítették, mely rendkívül jó eredménynek számít.

A Somogyi TISZK szervezési keretein belül legközelebb 2010. november 15-én a Baross Iskola nyílt napján jelentkezik a siófoki tűzoltóság interaktív programokkal.

Címkék: kék hírek