A pályázók a felvételi eljárást követően kerülnek a Rendőrség állományába. Az érdeklődők 2010. október 22-ig nyújthatják be jelentkezésüket az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével a budapesti/megyei rendőr-főkapitányságok humánigazgatási szolgálataihoz címezve.
A felvételt nyert pályázókat 2011. február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki 12 hónap próbaidő kikötésével. Ezután beiskolázzák őket és 5+1 hónapos felkészülést követően objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában a próbaidő további 6 hónapjában a szakképesítésük jellegének megfelelő szolgálati feladatokat látnak el a rendőrség által meghatározott rendőri szerv állományában. A felvételt nyert pályázók már  a képzés során, a próbaidő alatt is pályakezdő besorolású illetményre jogosultak. Azok, akik sikeresen teljesítik a követelményeket, további lehetőséget kaphatnak a rendőr szakképesítés megszerzésére.

További részletek a police.hu oldalon, teljeskörű felvilágosítást a budapesti/megyei rendőr-főkapitányságok humánigazgatási szolgálatai adnak.

 

Címkék: kék hírek