horváth józsef

Az ORFK sajtóosztályának közleménye szerint pénteken Mergancz Sándor dandártábornok javaslatára, indoklás nélkül mentették fel Horváth Józsefet vezetői megbízásából. A parancsot Hatala József, az országos rendőrfőkapitány írta alá. Egyelőre még nem tudni, mi lesz a leváltott főrendőr sorsa, aki egyben a somogyi főkapitány helyettese is volt. Arról sincsenek információk, felkínáltak-e neki egy másik beosztást. Az sem derült ki, hogy ki lesz az utódja.

A 47 éves Horváth József 23 éve szolgál rendőrként. Leginkább közlekedésrendészeti szakértelmével vívott ki elismerést. Egykori közvetlen munkatársát, Kulcsár Tibort 2009 nyarán állította fel a közlekedésrendészeti osztályvezetői székből a megyei főkapitány. Mergancz Sándor kinevezése után más főrendőröknek is meg kellett válniuk a beosztásuktól.

Tavaly áprilisban a bűnügyi igazgatót, dr. Herke Tamást cserélte le. Előtte a nagyatádi kapitányságon kezdte a "tisztogatást", ott a korábbi kapitánynak, Ősz Istvánnak kellett megválnia a hivatalától. Ősz István egyébként szintén közlekedési szakemberként kezdte. Herke Tamás felmentésekor Mergancz sándor azt nyilatkozta a Kapospontnak: azokkal akar dolgozni, akik elsajátítják az elképzeléseit.

Címkék: kék hírek