Nem sokáig élvezhette a szabadságot a plázabeli vérfürdőt tervezgető S. Ábel, aki pénteken hagyhatta el börtöncelláját, hogy házi őrizetben várja tovább sorsa alakulását. Úgy tudjuk, Ábel egyre nehezebben viselte a bezártságot és a több hónapja tartó előzetest, azonban az utóbbi időben megnyugodott, tudva, hogy hamarosan hazamehet.

A több tucat ember lemészárlására készülő egyetemistáért kedd reggel mégis rendőrautó érkezett otthonába, hogy visszavigyék a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet biztonságos falai közé. S. Ábel sorsáról másodfokon döntött így a Fővárosi Bíróság, amely pénteken első fokon még elengedte a fiút.

S. Ábel korábban azt mondta Végh József kriminálpszichológusnak, hogy egyszer úgyis kijut a börtönből. A szakember szerint a fiú hangjában komoly fenyegetés volt, ami arra utalt, hogy ha kikerül a rácsok mögül, be is válthatja ígéretét.

A fiatal 22 emberrel akart végezni, mert ennyi rossz éve volt eddig. Találomra akarta kivégezni az embereket az egyetemen és az egyik plázában. A joghallgató idegállapotát tükrözi, hogy két héttel elfogása előtt gázpisztollyal a lakásának lépcsőházában lövöldözött.

Forrás: blikk

Címkék: S. Ábel, Budapest, lövöldözés, kék hírek