Égési sérülést szenvedett emberhez riasztották a Vízmentők Magyarországi Szakszolgálatának „Rupert” sürgősségi mentőhajóját a balatonföldvári kikötőbe. Egy 4-5 méter hosszú vitorlás gyulladt ki kedd délután. Még a siófoki tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet, egy ember azonban megsérült - tudtuk meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletesétől.

- A sérült ellátására a vízimentők Rupert mentőhajóját riasztották a helyszínre - közölte Tar Mihály a VMSZ sajtóreferense. - 14:53-kor futott ki a Rupert a tihanyi kikötőből, majd alig 4 perccel később, 14:57-kor már meg is érkezett Balatonföldvárra. A sérültet az Országos Mentőszolgálat és a VMSZ vízimentői látták el.

A férfi üzemanyagot töltött a hajóba, amikor a folyadék lángra lobbant. Ahelyett, hogy segítséget kért volna, saját maga kezdte el oltani a lángokat. Egy arra járó turista vette észre, és segítséget kért a közeli büféből. Poroltóval elfojtották a tüzet, a hajó tulajdonosát pedig belelökték a vízbe, hogy a ruháját eloltsák. Ő jobban megégett, mint körülötte a fedélzet. A felsőtestén és az alsó végtagjain 30-40 százalékban szenvedett égési sérülést.

A mentők riasztották a helikoptert is, amely a szabadstrand területén szállt le, és információink szerint a pécsi klinikára szállította a férfit.

Címkék: kék hírek