b3

A baleset fél 7 előtt történt a 67-es úton, adott tájékoztatást a történtekről Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Suzuki Swift Mernye felé haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol az oldalával ütközött egy Ignisnek. A Swiftben négy gödrei férfi utazott. Úgy tudjuk, egy fakitermelő cég alkalmazottai voltak, valószínűleg munkába mentek.

b0

Az Ignisben egy idős mernyei házaspár ült a fiukkal, az apa 71 éves, az anya 61, és a 36 éves fiú vezetett. A négy férfi közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyediket életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította a kaposvári kórházba. Az Ignis utasai közül is súlyosan megsérült egy ember. A sérülteket a kaposvári tűzoltók szabadították ki a roncsokbó.

baleset aszalonal2

Meghalt a Swift negyedik utasa is, az 50 éves gödreszentmártoni féfi életét a kórházban sem tudták megmenteni, tájékoztatott a rendőrség délelőtt fél 10-kor. A három másik áldozat 42, 34 és 36 éves volt. Még félórán át tart a teljes útlezárás, tették hozzá, amíg a helyszínelés és a műszaki mentés lezajlik, ezután indulhat meg a forgalom a 67-es úton.

Négy sérültet szállítottak a Kaposi Mór Oktató Kórház sürgősségi osztályra, az egyiknek többféle sérülése volt és a műtőben ellátás közben elhunyt. A másik három sérült állapota stabil, ők a részletek közléséhez nem járultak hozzá - közölte dr. Varga Csaba osztályvezető főorvos.

A rendőrök rekonstruálták a helyszínen az eseményt. A nyomok szerint a Swift letért a padkára, és amikor visszatért, megdobta az aszfalt széle, ekkor áttért a másik sávba és ütközött a szembejövő Ignis-szel.

A Kaposvári Rendőrkapitányság kéri mindazok jelentkezését, akik a balesetet látták vagy azzal kapcsolatban bármilyen információval tudnak szolgálni. Mindenekelőtt annak a két gépkocsinak az utasait keresik, akik közvetlenül a balesetet szenvedett sötétzöld színű Suzuki Swift mögött haladtak a baleset előtti pillanatokban Kaposvártól Mernye irányába.

Jelentkezni lehet személyesen a Kaposvár Városi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán a Szent Imre u. 12. fszt. 7. szám alatt vagy telefonon a 82/502-700/25-15 telefonszámon vagy a 107-es segélyhívószámon.

 

 

Helyszín

Címkék: Somogyaszaló, Mernye, 67-es út, baleset, kék hírek