Pénteken a délutáni órákban, valamint a szombaton délelőtt a jobb pályaoldalon, vasárnap délután pedig a bal pályaoldalon ellenőriznek az M7-es teljes somogyi szakaszán. A rendőrök több helyen traffipaxot is felállítanak - tájékoztatott Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Somogy megye turisztikailag frekventált területén, a Balatoni régióban, valamint ezek megközelítéséhez használt gyorsforgalmi úthálózaton, különösen a hétvégi időszakban jelentősen megnövekszik a forgalom az M7 autópályán. A hétvégét megelőző utolsó munkanapon, a délutáni órákban jellemzően a főváros felől, az utolsó pihenő vagy munkaszüneti napon pedig a főváros irányába haladó pályaoldalon várható a forgalom növekedése. Ez gyakran torlódáshoz, nem ritkán dugók kialakulásához vezethet.

Ezekben a forgalmi szituációkban egyes járművezetők a közlekedési szabályokat semmibe véve szabálytalan közlekedéssel, a leállósáv használatával próbálnak előnyt szerezni, előbbre jutni. Ezen járművezetők, illetve az egyre gyakrabban megfigyelhető agresszíven előző  vezetők (az előttük haladó veszélyes megközelítése, „levillogása”) által előidézett balesetveszélyes helyzetek visszaszorítása érdekében fontos a jól látható demonstratív rendőri jelenlét.

Címkék: kék hírek