Meghalt egy 29 éves rendőr és egy 19 éves civil az éjszakai lövöldözésben. Közúti ellenőrzés hajtott végre egy rendőr a Veszprém megyei Alsóörsön az éjféli órákban. A feladat végrehajtása közben, G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között halálos lövést kapott és a helyszínen elhunyt.

Szintén lövés érte és meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á. is. Rajta kívül még egy féfit, a 25 éves Sz. J. L.-t is találat érte, őt a mentők kórházba szállították. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

A gyilkosság helyszínén és az onnan kivezető valamennyi úton ellenőrző áteresztő pontokat állítottak fel, ahol gépfegyveres rendőrök folyamatos ellenőrzéseket és igazoltatásokat hajtanak végre.

A hirado.hu úgy tudja nem volt tűzharc éjszaka. Sem a rendőr társánál, sem az ellenőrzött autóban nem volt fegyver. A két halálos áldozatot és a sérültet valószínűleg egy másik gépjárműből - sajtóinformációk szerint fekete BMW-ből - lőtték le. Az Index úgy tudja, a fehér Fiesta utasai véletlenül keveredtek bele a lövöldözésbe.

A Veszprémi Naplónak nyilatkozó szemtanú azt állítja két egyes és egy sorozatlövést hallott. Úgy tudják, a gépjármű, amelyből a lövéseket leadták, Balatonfüred irányából érkezett.

A további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le.

A 71-es főút 2 kilométeres szakaszát Alsóőrs belterületén a helyszínelés idejére lezárta rendőrség. A Balatonfüred felől érkező forgalmat Káptalanfürednél, a Budapest irányából haladókat Alsóörs határában terelik el Felsőörs, illetve Balatonalmádi irányába. A település bevezető útjain rendőrök terelik a forgalmat, illetve adják meg a szükséges tájékoztatást az úton levőknek.

A rendőrök a fővárosban a Lágymányosi és a Petőfi hídon, illetve az M7-M1 autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán is ellenőriznek.

Címkék: sport, kék hírek