Az udvari határátkelőhelyen a csütörtök esti órákban belépésre jelentkezett egy magyar rendszámú teherautó. A benyújtott okmányok szerint ehető gombakonzervet szállított. A vámkezelést végző pénzügyőr a vámvizsgálat során megállapította, hogy az okmányokon feltüntetett 22.020 kg, összesen 43.200 darab TAIPAI szeletelt gombakonzervek szavatossági ideje 2009. decemberében lejárt.


A helyszínre kirendelt szakértő megállapította, hogy a szállítmány a közegészségre veszélyes, ezért azt jegyzőkönyv felvétele mellett lefoglalta és a lejárt minőségű termék megsemmisítését, ártalmatlanítását rendelte el.


A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!
A galériáért kattintson a képre!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



A Vám- és Pénzügyőrség megállapította, hogy ismeretlen tettes lejárt szavatosságú terméket kívánt Magyarország területére behozni és szabadforgalomba helyeztetni. Az udvari Vám- és Pénzügyőri Hivatal a Btk. 292. §. (1) bekezdésbe ütköző és a (3) bekezdése szerint minősülő rossz minőségű termék forgalomba hozatala előkészületének vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a mohácsi Rendőrkapitányságnál.

 

Címkék: VPOP, gomba, kék hírek