Meghalt két kisgyerek Ságváron a Csalogány utcában. Szombaton 15 óra körül rájuk omlott egy löszfal, aminek a közelében tartózkodtak. A siófoki tűzoltók kiemelték a kisfiút és a kislányt a föld alól, majd átadták őket a kiérkező mentőknek. Az orvosok azonban már tehetetlenek voltak.

Egy 10 éves kislány és egy 5 éves kisfiú halt meg, amikor löszfal omlott rájuk. Információink szerint a gyerekek a kert végében játszottak, miközben a felnőttek betonnal akartak megtámasztani egy  löszfalat. 15-20 méter hosszan, 1 méter mélyen, 60 centi szélesen árkot ástak a betonnak, de löszfal váratlanul leomlott, és maga alá temette a gyerekeket.

Az idősebbet hamarosan kiásták, de már nem tudták újraéleszteni. A kisebbik is életét vesztette.

Ságvári baleset

Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kapos.hu-nak elmondta: 15 óra körül érkezett a bejelentés a balesetről. A tűzoltók és a mentők mellett a rendőrség is a helyszínre érkezett. Együtt kezdték el keresni a betemetett gyerekeket. Közös erővel időben kiemelték őket, de már nem tudták az életüket megmenteni.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés ügyében indított nyomozást. Az eljárás célja, hogy kiderítsék terhel-e valakit felelősség a tragédia miatt. A vizsgálathoz szakértők, köztük munkaügyi szakember segítségét is kérik.

Építési engedély nélkül álltak neki a támfal készítésének Ságváron. A hétvégén két gyermek meghalt, miután rájuk omlott a löszfal. Az eddigi vizsgálatok szerint szakember nélkül és nem kellő körültekintéssel végezték a munkát. Hétfőn egy geológus járt a helyszínen. Azt mondta: továbbra is fennál a veszélye, hogy a fal leomlik.

Címkék: Csalogány utca, Bíró Gábor, Ságvár, baleset, kék hírek