A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat munkatársai csütörtök délután, Rajka térségében megállítottak egy cseh kamiont, amely egy kínai feliratú konténert szállított Olaszországba. A pénzügyőrök az okmányok ellenőrzése során a szállítmány megnevezéséből arra következtettek, hogy a rakományok között feltehetőleg illegális eredetű áruk is találhatóak.



A konténer felnyitásakor bebizonyosodott a gyanú, mert 1800 db hamisított Rubik kockát és 1100 db Casio számológép-utánzatot találtak. A világsikerű játékot Rubik Ernő 1975-ben találta fel, de már 1980-ban Tajvanon legyártották az első hamisítványokat.


A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!A galériáért kattintson a képre!
A galériáért kattintson a képre!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



A Vám- és Pénzügyőrség a közel 2,5 millió Ft értékű, mindegy 2900 db különféle silány minőségű terméket lefoglalta és ismeretlen tettes áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Címkék: Rajka, Rubik-kocka, VPOP, kék hírek