A gyilkos és áldozata ismerték egymást, közöttük feszült volt a viszony, mert mindkettejüknek viszonya volt ugyanazzal a polányi nővel. A somogyszili fiatalember a végzetes estén a polányi italboltban beszélgetett ismerőseivel, italozott a bárpultnál ülve. Ott volt a részeg sértett is. Előbb beszélgettek, majd vitatkoztak. Ezután sörösüvegekkel estek egymásnak.

Előbb a sértett vágta arcon az üveggel a másikat. A vádlott a földre esett. Felállt, majd dulakodni kezdtek, de a többi vendég szétválasztotta őket. Néhány perccel később a sértett ki akart békülni, de a somogyszili fiatalember nem fogadta el a kézfogását. Ismét összeverekedtek. A vádlott fenyegetésül elővett egy zsebkést, de az italbolt alkalmazottja és egy vendég rászóltak, hogy tegye el. A férfi erre összecsukta, de továbbra is a markában tartotta a bicskát. Később a somogyszili férfi a húgát keresete, hogy hazamenjenek, de a sértett utánament, hogy felelősségre vonja.

Újabb verekedés következett. A kocsma előtt csaptak össze. A somogyszili férfi elővette a kését, és hétszer szúrta meg az áldozatot. Szív- gyomor- és májsérülést okozott. A megsebesített áldozat a teraszra ment, leült a lépcsőre és az oldalára dőlt. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az ittas késelő beült a kocsijába, és megpróbált elmenekülni. A kést egy kaposfüredi ház előtt az árokba dobta. Egy kaposvári rendőrjárőr a Raktár utcában fogta el a megyeszékhelyen.

Címkék: kék hírek