A központ 3,4 millió forintból működik a következő két hónapban, amely kormányzati segítség és pályázati forrás híján önkormányzati támogatásból, alapítványi pénzből és a megyei kapitányság által biztosított forrásból valósulhatott meg. Siófok önkormányzata 2,2 millió forinttal, Balatonlelle városvezetése 1,1 millió forinttal járult hozzá a költségekhez, fél- fél millió forintot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság illetve a Somogy Megyei Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány adott, hogy a két iroda idén is működni tudjon.

Idén is kaposvári szakközépiskolások járják majd a turisták által legfrekventáltabb helyeket gyalogosan és kerékpárral - esetenként polgárőrökkel és rendőrjárőrökkel - napi nyolc órán keresztül. Az önkormányzatok által biztosított irodákban július 2-tól augusztus 20-ig, naponta 10 és 18 óra között tehetnek bejelentést strandlopásokról, autófeltörésekről és egyéb bűncselekményekről, illetve kérhetnek több nyelven tájékoztatást a nyaralók és a helybeliek.

Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere úgy véli: van létjogosultsága a központoknak. Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy azokon a területeken, ahol bűnmegelőzési centrum működik, ott vagy megszűnik vagy minimálisra csökken a bűnelkövetések száma.

(Forrás: www.siofok.hu)

Címkék: rendőrök, bűnmegelőzés, betörés, Siófok, kék hírek