Egy 56 éves férfi, az élettársa és három gyermekük egy szoba-konyhás házban laktak a faluban. Velük élt az asszony korábbi házasságából született felnőtt fia is. A pár gyakran italozott, részegen veszekedtek a fiúval, a sértettel. Tettlegességre azonban a késelésig nem került sor. Idén egy márciusi napon a családfő és rokonai egész nap ittak a házban. A férfi estére berúgott. A fiú nem volt otthon, a barátjához ment, este ért haza. Akkor éppen anyja és nevelőapja zenét hallgattak.

Ez zavarta a fiút, aki telefonálni és lefeküdni készült. Rájuk szólt, hogy halkítsák le a magnót, de ez nem történt meg. A fiú ekkor odament a hifihez, és lecsavarta a hangerő gombját. A fotelban ülő nő erre felugrott, szidni kezdte a fiát, el akarta lökni. A fiú azonban pofon ütötte, visszalökte a fotelbe, majd dühében ököllel a magnóba és a két hangfalba vágott. A mostohaapa megindult a dühöngő fiú felé, de ő is kapott egy pofont, és az ágyra lökte nevelt fia. A férfi felállt, a nadrágzsebéből elővette a bicskáját, majd mellkason szúrta a sértettet.

A fiú a fotelbe esett, majd feltápászkodott. Kiment az előtérbe, ahol egy baltát vett magához, fenyegetően visszament. Ekkor azonban már erősen vérzett, a baltát eldobta. Rokonai közül egy nő törölközőt szorított a sebre, majd hívta a mentőket. A sebesültet a kaposvári kórházba szállították. A penge megsebezte a bordát, átvágott egy verőeret, és tüdősérülést okozott.

A sértettnek műtét mentette meg az életét. Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az 56 éves csökölyi férfi ellen az ügyészség. Az ügy tárgyalása szerdán kezdődött a Somogy Megyei Bíróságon.  

Címkék: kék hírek